creanga taiata

Cum ne dam seama cand e timpul sa taiem un copac?

Există o mulțime de informații contradictorii despre momentul în care un copac are o stare de sănătate slabă în comparație cu momentul în care trebuie îndepărtat. Încercarea de a va da seama fără ajutor profesional poate fi imposibilă. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să decideți:

Semne că un copac este bolnav

Nu orice copac bolnav trebuie îndepărtat. Adesea, cu bune practici de îngrijire a sănătății plantelor, copacii pot fi salvați; aceasta poate lua forma unei nutriții mai bune pentru copac sau tăiere. Cu toate acestea, pentru copacii care sunt foarte bolnavi, îndepărtarea poate fi singura opțiune.

Copacii care suferă de o boală vor prezenta semne cum ar fi secțiuni mari moarte, trunchiuri goale și infestări cu insecte. Copacii care suferă în această măsură ar trebui îndepărtați înainte de a provoca daune sau răniri.

Daune cauzate de creșterea ciupercilor

Deteriorarea fungilor din copaci este foarte frecventă pentru copacii care erau bolnavi anterior. Creșterea fungică este de obicei rezultatul unui conținut de umiditate prea mare în anumite porțiuni ale copacilor. Umiditatea ridicată poate fi rezultatul:

  • Circulația slabă a aerului: copertinele prea groase blochează lumina și aerul din mișcare; acest lucru poate permite ciupercii să crească pe un copac care va fi în cele din urmă dăunătoare.
  • Supra-udare: rădăcinile care rămân ude din cauza unui drenaj slab sau a supra-udării vor crește mucegai și ciuperci. Aceste creșteri vor bloca nutrienții din copac și îl vor face să se îmbolnăvească.
  • Lemn mort: copacii care nu sunt tăiați din lemnul lor mort vor primi infecții fungice. Lemnul mort absoarbe apa care va încuraja dezvoltarea fungilor. Ciuperca va leviga nutrienții din copac și, în cele din urmă, îl va ucide.

Rădăcinile invazive cauzează daune

Păstrarea membrelor mari tăiate departe de case și de liniile electrice este importantă, dar poate mai important este păstrarea rădăcinilor departe de structuri. Rădăcinile copacilor cresc subteran nedetectate, dar, în general, se extind până la baldachinul copacului. Aceasta înseamnă că, în timp ce membrele sunt tăiate departe de structuri, rădăcinile lor se întind încă sub case, trotuare, drumuri și linii de canalizare.

Nu este suficient spațiu pentru copac

Copacii care au fost slab selectați își pot depăși spațiul. De asemenea, arborii pot fi în cale atunci când un proprietar decide să extindă numărul structurilor prezente. Oricum ar fi, copacii nu vor avea suficient spațiu pentru a crește și nu va fi suficient spațiu pentru o activitate umană sigură. Indiferent dacă arborele a crescut într-un spațiu sau dacă un proprietar are nevoie de servicii de curățare a terenului, un arborist este cel mai bun profesionist pe care îl poate angaja pentru ajutor.

Daune provocate de vreme

Evenimentele meteo, cum ar fi vântul puternic sau fluctuațiile de ploaie, pot fi dure pentru copacii locali. Secetele și înghețurile pot provoca, de asemenea, daune. De fiecare dată când modelele meteorologice se abat în afara normelor, pot apărea daune copacilor. Când daunele sunt prea mari, îndepărtarea copacilor este o opțiune bună. Taierea copacilor de o companie de Toaletari Pomi poate îndepărta copacul care va reprezenta un pericol pentru siguranță pe măsură ce se degradează. Vor scoate ciotul și vor permite proprietarului să replanteze zona, astfel încât spațiul să fie reabilitat mai repede.

Contacteaza-ne acum!

Iti vom raspunde in cel mai scurt timp cu toate informatiile de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.