copaci din gradini

Avem nevoie de copaci in mediul urban? Cat de importanta este intretinerea spatiilor verzi?

Spatiile verzi cu copaci bine ingrijiti sunt pentru locuitorii unui oras, o parte necesara pentru imbunatatirea calitatii vietii lor. Afla care sunt beneficiile si cum se desfasoara intretinerea vegetatiei.

Ce beneficii aduce plantarea de copaci in mediul urban?

  1. Reducerea efectelor negative a schimbarii climatice. Copacii inalti, amplasati in nordul cladirilor, creeaza niste perdele eficiente in protejarea locuintelor de caldura excesiva. Datorita acestui procedeu, se reduce utilizarea aerului conditionat. Astfel, scade drastic consumul de energie.
  2. Optimizarea calitatii aerului. Din cauza masinilor pe care le folosim, emisia de poluanti este in continua crestere. In acest mod, calitatea aerului pe care il respiram se altereaza. Copacii si arborii au un efect pozitiv asupra imbunatatirii calitatii aerului. Acestia indeparteaza eficient gazele si particulele din aer. Efectul benefic este de a curata clima si a ne ajuta in a avea o sanatate mai buna.
  3. Crearea de spatii si relaxare si agrement. Utilizarea spatiilor verzi pentru sport, relaxare si joc este beneficiul pe care il simtim imediat cand suntem inconjuratii de spatii verzi si copaci. Acestea servesc pentru toate persoanele din jur, de la copiii care se joaca in parc, la varstnicii ce se plimba intr-o gradina.

Ce reprezinta gestionarea vegetatiei?

In cadrul procesului de gestionare, intretinerea copacilor reprezinta un pilon in dezvoltarea si mentinerea sanatoasa a plantelor. Referitor la aspectul intretinerii copacilor, cele mai importante aspecte sunt:

  1. Taieri asupra coroanei copacilor. Acestea sunt realizate pentru imbunatatirea aspectului arborilor si a viabilitatii plantelor. Taierile pot fii de trei feluri: de formare, de intretinere, de regenerare.
    • Taierile de formare sunt cu scopul de echilibra cresterea copacilor in primii ani de la plantatie. Procedeul urmeaza indepartarea crengilor si ramurilor sustinute de acestea, urmand forma naturala a arborilor.
    • Taierile de intretinere vizeaza inlaturarea ramurilor moarte.
    • Taierile de regenerare au un caracter mai sever, care vizeaza in final regenerarea copacilor si incetinirea declinului vegetal.
  2. Alimentarea cu cantitatea de apa necesara. Din cauza inconvenientelor mediului urban, copacii au nevoie de o udare prin intermediul unor sisteme ce permit irigarea prin picurare.
  3. Tratarea arborilor in planuri de constructie si amenajare. Acest lucru consta in manevrarea cu grija a copacilor in timpul lucrarilor realizate de catre om. Asadar, e necesar sa se lucreze cu grija in jurul radacinii, pentru o evolutie sanatoasa a arborilor.

Citeste mai multe articole aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.