ingrijirea copacilor toamna

Cum ne ingrijim copacii toamna?

Fiecare toamna aduce un spectacol de culori prin frunzele copacilor. Afla cum trebuie ingrijiti copacii in perioada de toamna pentru venirea iernii.

De ce isi schimba frunzele culorile?

De obicei, majoritatea pomilor produc in mod activ, in perioada de toamna, pigmenti. Acestia transforma culorile frunzelor in culori calde si puternice.

De asemenea, pigmentii reduc punctul de inghet al frunzelor, putand a fi sustinute pe o perioada mai lunga de timp de catre copac.

De ce le cad frunzele copacilor toamna?

Frunzele copacilor cad in mod programat toamna. Acest lucru se intampla cu scopul de a-si conserva energia pentru iarna, in ramurile si trunchiul sau.

Cum avem grija de copacii nostri toamna?

1. Uda cu moderatie copacii

Deoarece copacii se pregatesc de iarna, se recomanda udarea cu moderatia a acestora. In caz contrar, copacii produc cresteri proaspete, ce nu vor rezista pe perioada geroasa. Asigura-te ca nu faci acest lucru cand temperaturile scad sub 0 grade.

2. Observa aspectul copacilor

Pentru a impiedica aparitia bolilor, mai ales a scoartei, verifica aspectul copacilor. Se recomanda sa indepartezi zonele ce au suferit daune.

3. Strange frunzele cazute

Asigura-te ca strangi frunzele cazute ale copacilor cu o grebla speciala.

Nu lasati frunzele cazute sa va astupe zonele amenajate din jurul copacilor, deoarece vor impiedica solul sa respire.

4. Protejeaza copacul

Se recomanda aplicarea unei folii de plastic in jurul copacului pentru protejarea acestuia. Astfel, impiedicam ca temperatura copacului sa scada prea mult.

Este important ca acestea sa fie mutate, odata cu venirea primaverii, prenu a prevenii incetinirea cresterii.

Sunați la profesioniști

Cu o experienta de mai mult de 25 de ani, Echipa Toaletari Pomi va vine in ajutor! Apelati: 0765 381 327 sau trimite formular aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.